026 - 3764514

Vermogens begeleiding

Wij staan u bij in uw contacten met banken en vermogensbeheerders, teneinde u te ontzorgen en een beter en transparanter resultaat te bereiken tegen lagere kosten.

Vermogens rapportagesysteem

Wij zetten gegevens om in voor u relevante informatie, die belangrijk is voor het nemen van de juiste beslissingen. Wij meten beleggingsprestaties in termen van rendement én risico.

Effectieve samenwerking

Onze werkwijze is gericht op samenwerking met respect voor eenieders expertise. Openheid en betrokkenheid over inhoud en verwachtingen leidt tot betere resultaten.

Beleggingsfondsen (3): De sterren van Morningstar

Bij de selectie van beleggingsfondsen door beleggers vragen wij bij Compare Consult onze klanten en tevens hun bank of vermogensbeheerder vaak op een aantal objectieve criteria te letten. Eén van die criteria is: 4 of 5 sterren van Morningstar. Bij de Morningstar Rating worden 1 tot 5 sterren toegekend aan beleggingsfondsen op basis van -voor risico en kosten gecorrigeerde- rendementen uit het verleden. Deze waardering heeft een kwantitatieve basis en werd ontwikkeld om beleggers een snel inzicht te geven in hoe een beleggingsfonds in het verleden (!) gepresteerd heeft (ten opzichte van vergelijkbare fondsen).

Ons criterium van 4 of 5 sterren kan echter niet te rigide gehanteerd worden:

Fonds 1 zou, op basis van bovengesteld criterium, wel door onze selectie komen en fonds 2 niet. Toch is er bij fonds 1 sprake van een verslechtering (op 3 jaar-basis nog maar 3 sterren) en bij fonds 2 juist van een verbetering (op 3 jaar-basis 4 sterren). Laten we daarom niet te vroeg oordelen.

Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, of zoals Morningstar’s head of research San Lie het verwoordt: “de toekomst staat niet in de sterren”, maar toch …

Ik geef u de sterren en “analyst rating” van 15 november 2011 (!) van een viertal fondsen binnen dezelfde categorie:

en de rendementen van deze zelfde vier fondsen over 2012:

Pim Geeven

Uw email (verplicht)

Direct contact

Naam:*
Telefoon:*
Email:*