026 - 3764514

Vermogens begeleiding

Wij staan u bij in uw contacten met banken en vermogensbeheerders, teneinde u te ontzorgen en een beter en transparanter resultaat te bereiken tegen lagere kosten.

Vermogens rapportagesysteem

Wij zetten gegevens om in voor u relevante informatie, die belangrijk is voor het nemen van de juiste beslissingen. Wij meten beleggingsprestaties in termen van rendement én risico.

Effectieve samenwerking

Onze werkwijze is gericht op samenwerking met respect voor eenieders expertise. Openheid en betrokkenheid over inhoud en verwachtingen leidt tot betere resultaten.

Vermogensbeheer volgens de ING

In een paginagrote advertentie in De Telegraaf zet ING Private Banking een kosten- en rendementsvergelijking vermogensbeheer neer. Er worden (slechts) drie partijen met elkaar vergeleken: ABN AMRO MeesPierson, Van Lanschot en ING. De resultaten van ING springen in het oog: de laagste kosten en het hoogste rendement. De bron van deze advertentie is een onderzoek van Beleggers Belangen, gepubliceerd op 28 september 2012.
Toch roept deze advertentie meer vragen op dan zij beantwoordt.

Volgens de ING zijn twee zaken voor vermogensgroei van belang: maximaal rendement en minimale kosten. Hiermee slaan zij de plank volledig mis! Voor een maximaal rendement moet u namelijk bij een partij zijn die risico’s durft te nemen en voor minimale kosten kunt u beter terecht bij “discount brokers”. In vermogensbeheer zou u echter op zoek moeten naar een evenwichtig / optimaal rendement tegen redelijke / aanvaardbare kosten.

Behalve het feit dat de ING bijna 3 maanden na de publicatie in Beleggers Belangen met deze advertentie komt vergelijken zij ook een periode die het dramatische beursjaar 2008 niet omvat.
Hoe hebben zij toen gepresteerd?
Ook is er geen vergelijk met een relevante meetlat (benchmark). Financiële instellingen leveren pas toegevoegde waarde als zij over een langere periode zo’n meetlat verslaan. De ervaring leert dat hiervan met name sprake is als er in slechtere beursjaren niet te grote verliezen worden geleden.

Bovendien verdient u eerlijke en transparante informatie. Kijk daarom op http://www.ing.nl/particulier/beleggen/beleggen-met-beheer/mooie-rendementen-en-scherpe-tarieven/
en u ziet hele andere cijfers over dezelfde periode naar aanleiding van hetzelfde onderzoek.
Een drukfout van De Telegraaf?

Uw email (verplicht)

Direct contact

Naam:*
Telefoon:*
Email:*